4 min

|

96 times

Gepubliceerd op 16-09-2021

Tobania.Public verhuist naar de cloud

Tobania.Public heeft de strategische beslissing genomen om al zijn platformen te migreren naar een cloudomgeving. Zo hebben we onlangs het eGo-platform volledig overgebracht naar AWS.

Waarom doen we dit nu? Wel, de cloud biedt heel wat voordelen:

Efficiënter dankzij betere up-time
Door onze oplossingen in de cloud te hosten, kunnen we een hogere up-time garanderen. Onze omgeving bestaat uit meerdere ‘availability zones’, waardoor er bij problemen altijd een automatisch herstel plaatsvindt op een andere omgeving.

Sneller dankzij automatische bijschaling
Onze cloudomgeving maakt onze applicaties en websites sneller voor alle gebruikers. Sommige websites werken nu zelfs dubbel zo snel! Dit komt omdat we dankzij dynamische resources in de cloud automatisch meer of minder resources kunnen aanspreken. Zo schalen onze omgevingen automatisch met wat er nodig is, en kunnen we altijd dezelfde snelheid garanderen.

Veiliger en eenvoudiger in onderhoud
Achter de schermen zorgt de cloud er ook voor dat het onderhoud van verschillende services vereenvoudigd wordt. Zo worden bepaalde managed services automatisch naar de laatste versie gebracht en zijn we zeker dat we altijd de meest veilige en recente versies van een dienst gebruiken.
Bovendien gaan we ook steeds aan de slag met managed services die bij verschillende grote cloudproviders te vinden zijn zoals Kubernetes Container Hosting of Managed MySQL-databankoplossingen.  Deze manier van werken heeft als voordeel dat een migratie tussen verschillende cloudproviders aanzienlijk goedkoper zal worden en dat de technische mensen zich kunnen specialiseren in de services die we aanbieden.

De toekomst
Wist je dat we voor de doorontwikkeling van onze platformen nu eenvoudiger de bibliotheek van honderden cloud services kunnen bereiken? Bovendien kunnen we heel wat innovatieve ideeën realiseren door cloud services te integreren in onze oplossingen. Er lopen al verschillende experimenten via onze roadmaps. Zo hopen we binnenkort te gaan koppelen met services in onder andere AI, synoniemen, chatbots en intelligent search.

De mogelijkheden zijn alvast eindeloos. Wil je zelf een applicatie naar de cloud migreren en heb je hulp nodig? Of wil je meer weten over hoe onze experts met de cloud omgaan? Neem dan zeker contact met ons op.
 
cookie

Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.