3 min

|

8 times

Gepubliceerd op 14-06-2021

Kiezen voor best-of-breed of toch maar niet? Laat je inspireren door de Geele Draad

Benieuwd hoe de rode draad van jouw bestuursverhaal er kan uitzien? Wel, laten we even inspiratie putten uit de Geele Draad: de ‘best-of-breed’ strategie van de stad Geel.

Een ‘alles-in-één’ platform of het ‘best-of-breed’ alternatief? Die keuze ligt in veel IT-organisaties regelmatig op tafel. Ook bij jouw bestuur? Wel, de Geele Draad van de stad Geel toont alvast aan dat de tweede optie, een ‘best-of-breed’ strategie, wel degelijk werkt.
 
De Geele Draad, vertel?
De stad Geel wil echt mee zijn met de tijd en zet naar de toekomst toe volop in op efficiënte dienstverlening, volledig gericht op de burger. 
 
Daarom heeft Geel een ‘best-of-breed’ strategie geïmplementeerd. Na een grondige selectieprocedure koos het stadsbestuur voor Corsa Mid-Office van BCT als centraal platform. Dankzij de Public Connector van Tobania heeft die integraties met taakspecifieke applicaties. Zo bestaan er onder andere koppelingen met eSignflow van Vandenbroele, het Enterprise Asset Management Software van Ultimo en Geo-IT GIS™ Software van Geo-IT.  Kortom: vijf partners, één doel. En zo werd de Geele Draad geboren.
 
Leveranciers als essentiële schakel
In de praktijk blijkt dat een vlotte samenwerking tussen de leveranciers van ‘De Geele Draad’ een evidentie is. Voor elke integratie die in dit project werd gerealiseerd, hebben zij telkens gezorgd voor een vlotte afstemming. In eerste instantie door een grondige analyse uit te voeren samen met het stadsbestuur. Daarna, in de tweede fase, gingen zij vlot aan de slag met de technische realisatie.
 
En die Geele Draad-aanpak werkt. Zo leert de ervaring dat de leveranciers van ‘De Geele Draad’ in staat zijn om op korte termijn een integratie met een duidelijke aanpak te ontwikkelen. En dit zonder dat de burger het gevoel heeft tussen diverse partijen in te staan. Integendeel. Samenwerking is op alle vlakken een stap vooruit in de dienstverlening naar de burger.

cookie

Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.